top of page
Transition Retreat (in Dutch): 3-5 November
Transition Retreat (in Dutch): 3-5 November

Sun, Nov 03

|

Burgh-Haamstede (Land aan Zee)

Transition Retreat (in Dutch): 3-5 November

Gun jezelf de tijd om jouw transitieproces te versnellen.

Time & location

Nov 03, 2024, 4:00 PM – Nov 05, 2024, 4:30 PM

Burgh-Haamstede (Land aan Zee), Meeldijk 11A, 4328 NE Burgh-Haamstede, Netherlands

About

We leven in onzekere tijden. De klimaat- en biodiversiteitscrisis zijn, samen met de toenemende ongelijkheid, zorgen die we liever buiten ons houden of die ons kunnen overweldigen. Hoe kunnen we terug contact maken met ons innerlijk kompas zodat we ons niet laten verleiden door de waan van de dag maar ons bewust voor de persoonlijke, organisatorische en maatschappelijke transitie kunnen inzetten? Hoe kunnen we andere mensen in onze organisatie of omgeving mee krijgen in de verandering? Welke tools kunnen we daarbij gebruiken? Tijdens deze retraite begeleiden we je vanuit een systemische kijk op de duurzaamheidsproblematiek naar actie. En dit via een proces van verandering en actieve hoop waarbij we de verbinding met onszelf, met elkaar en met de planeet herstellen om zo samen in onze kracht te gaan staan en met de onzekerheid van verandering om te gaan.

We werken in een kleine groep van ongeveer 20 mensen. Deze transitie retraite is bedoeld voor ondernemende mensen die graag de veranderingen nodig voor een duurzame toekomst voor deze en voor de volgende generaties mee in beweging brengen. Dit is geen theoretisch overbrengen van competenties maar een aaneenschakeling van ervaringen en reflecties. Het zoeken naar een bredere betekenis, emoties en verstand gaan hier samen in een mooie mix.

De prachtige omgeving en locatie van Land aan Zee in Zeeland zijn een catalysator voor inspiratie en nodigen uit voor momenten van verstilling met meditatie, yoga en tijd in de natuur. Ook de gezonde maaltijden geven de innerlijke mens een boost.

De begeleiding wordt verzorgd door Cathy Macharis, Marleen Denef en Laetitia Counye. Ze willen dit doen omdat ze zich willen inzetten voor de toekomstige generaties en vanuit het geloof dat verandering vanuit verbonden individuen  komt. We willen iedereen versterken om aan de slag te gaan en de knopen op de weg mee ontwarren.

Cathy Macharis is coördinatrice van de House of Sustainable Transitions aan de Vrije Universiteit Brussel. Zij heeft een passie voor duurzaamheid, voor de inner development goals en voor coaching. In deze workshop wil ze graag haar ervaringen delen rond veranderingsprocessen, transformationele leerprocessen inzetten en een veilige omgeving creëren om samen stil te staan bij de belangrijkste stappen in zo’n proces. Zij ontwikkelde klimaatopstellingen om vanuit het voelen naar de systemische onderstroom te kunnen kijken. Ook andere ervaringsgerichte oefeningen zullen aangebracht worden.

Marleen Denef is mede-oprichter van impact advocaten, bestuurder van boeiende organisaties en deeltijds docent aan de KU Leuven-campus Brussel. Ze is nieuwsgierig naar de dingen die je niet ziet, maar wel voelt (als je goed kan voelen). Marleen heeft een passie voor hybride helden, ondernemende mensen die alchemisten zijn voor een betere wereld. In 2022 geraakte ze verlamd door een ongeval. Dit bracht haar op het pad van de “inner change goals” en de vijf sleutels voor verandering.

Laetitia Counye is actief als adviseur en bestuurder in de sector van impactinvesteringen in het Zuiden. Met een passie voor mensen en hun groeiprocessen en een grote fascinatie voor Oosterse filosofie, heeft ze haar diploma als yogadocent behaald bij de Yoga Federatie. Al meer dan tien jaar geeft ze regelmatig yogalessen. Haar meditatiebegeleidingen richten zich op diepgaande ontspanning van lichaam en geest, waardoor verinnerlijking en verstilling mogelijk worden.

Praktisch

€ 950 (exclusief BTW), - in een éénpersoonskamer

Prijzen zijn inclusief bad- en bedlinnen, 2 x diner, 2 x ontbijt en 2 x lunch. Yoga, meditatie en begeleiding.

Transport dien je zelf te regelen.

De betaling van het inschrijvingsgeld kan worden voldaan op basis van een factuur via overschrijving. We bezorgen jou deze zo snel mogelijk nadat je je hebt ingeschreven. 

Delen op sociale media

bottom of page